Når der i slutningen af måneden er DM i henholdsvis U14, U16 og U18 hedder spillesteder Silkeborg (eller Voel), Vallekilde-Hørve samt Gudme. Og det er ikke optimalt, mener U19-landstræner Heine Eriksen.
- Jeg går ud fra, at alle de steder, der bliver udvalgt til et DM, opfylder de kriterier, der er opsat fra DHF's side om tilskuerpladser, faciliteter osv. Ellers bliver det noget rod, og det var eksempelvis ikke specielt heldigt, da der ved DM forrige år i Gudme var lagt en ligaherrekamp ind i programmet, så de afgørende kampe måtte spilles i en meget lille hal, siger Eriksen.
Han slår på tromme for, at der udvælges et-tre steder, der er faste DM-værter. Stederne skal selvfølgelig opfylde DHF's krav, og så skal de rent geografisk gøre det lettest muligt for hele håndbold-Danmark at komme til DM.
- Jeg ved godt, at Vallekilde-Hørve er tæt på København, men der er langt fra Jylland. Der er også et stykke vej fra Silkeborg til København og fra Nordjylland til Gudme. Jeg er overbevist om, at det er med til at mindske interessen for DM-stævnerne, at folk skal ud og køre langt for at se kampene, siger Heine Eriksen.
Han peger på trekant-området som en oplagt mulighed. I eksempelvis Fredericia, Kolding, Vejle og Middelfart er der fine spillesteder, og området er placeret centralt i Danmark, siger han.
U19-landstræneren peger også på, at en fast placering vil gøre planlægningen lettere.
- Det er mit klare indtryk, at der ikke er ret mange klubber, der søger om at blive DM-vært. Udvalgte man nogle faste spillesteder, ville man ikke have problemet med at finde nye arrangører sæson efter sæson, og det vil også gøre det lettere at kvalitetssikre, lyder vurderingen.
Heine Eriksen peger også på, at DM-stederne skal være garant for en optimalt oplevelse for deltagerne.
- Et DM skal være årets begivenhed for de deltagende spillere og trænere. Det skal de kunne mærke, lige så snart de løber på banen. Der skal være den fornødne respekt om et DM, og det kræver, at der er "store rammer" at optræder i, mener Heine Eriksen.